CBS Renovation

Logo Cbs Renovation 1

CBS RENOVATION

Uitbouw woningen

CBS Renovation is onder andere gespecialiseerd in woning uitbouw voor particulieren

Heeft u recent een huis aangeschaft, maar biedt het woonoppervlak nog niet voldoende mogelijkheden om deze naar wens in te richten? Of bezit u al langere tijd een fijne woning, en is het tijd om de gewenste uitbreiding van het woonoppervlak nu echt werkelijkheid te laten worden? Het laten uitbouwen van uw woning biedt een manier om uw woning te optimaliseren en in waarde te laten stijgen. Hiermee creëert u de ruimte om bijvoorbeeld de keuken van uw dromen te plaatsen. Ook kunt u uw woning uitbreiden met een glazen serre waarin u zich heerlijk kunt terugtrekken met een goed boek in een comfortabele stoel of waar u een eetkamer kunt inrichten om urenlang te tafelen met vrienden of familie.

Het uitbouwen van een woning is ook een manier om uw huidige woning aan te passen op een veranderende situatie, waardoor een verhuizing niet nodig is. Denk aan het creëren van een extra slaapkamer op de begane grond, vanwege gezinsuitbreiding of omdat u zelf voortaan liever op de begane grond wilt slapen vanwege verminderde mobiliteit.

Ons team van ontwerpers, architecten en bouwers zal er alles aan doen om uw wensen te vertalen naar een concreet ontwerp, en dit tijdig, nauwkeurig en tegen een zeer concurrerende prijs uit te voeren.

“Het team van CBS Renovation kan u volledig ontzorgen bij het uitbouwen van uw woning. We doen dit door kwaliteitswerk tijdig te leveren tegen een betaalbare prijs en bieden u garantie op het uitgevoerde werk.”

particuliere woningbouw
Uitbouw Woningen
Uitbouw Woningen

Voorbeelden particuliere woningbouw projecten

Twijfelt u of CBS Renovation de juiste partij is om uw woningbouwproject te realiseren? Bekijk dan onderstaande woningbouwprojecten die we voor onze opdrachtgevers hebben gerealiseerd:

Uitbouw woning voor particulieren volgens vaste aanpak

Wanneer we aan de slag gaan met een uitbouwproject, zorgen we er eerst voor dat we een compleet beeld hebben van uw wensen. Vervolgens doorlopen we onderstaande stappen om de uitbouw van de woning te realiseren:

 • Voorontwerpfase: Wanneer u contact op heeft genomen met ons team, maken we eerst een afspraak om de woning te komen bekijken. Gedurende deze inspectie worden de locatie en de aanwezige faciliteiten geanalyseerd. De beschikbare documentatie van de woning wordt doorgenomen en diverse technische mogelijkheden worden op een rij gezet en afgewogen. Door geologische onderzoeken beoordeelt onze deskundige de staat van de bodem en de kenmerken van het terrein. (*We kunnen u in deze fase ook ondersteunen bij het aanvragen van een vergunning voor de woning uitbouw, als een vergunning vereist is.)
 • Opleveren actieplan: Binnen drie dagen ontwikkelen onze specialisten een actieplan, inclusief een overzicht met de uit te voeren taken en een prijsopgave.
 • Startschot werkzaamheden: Nadat u instemt met het plan en het budget, en het contract is ondertekend, kunnen we beginnen.
 • Voorbereidende werkzaamheden: Om de renovatie te kunnen starten, moeten eerst de benodigde bouw- en afwerkingsmaterialen worden besteld en worden afgeleverd op de locatie. Wij kunnen u volledig ontzorgen en de beste bouwmaterialen voor u bestellen tegen uitstekende prijzen, dankzij onze jarenlange ervaring en samenwerking met toonaangevende fabrikanten en dealers. Indien gewenst, kunt u ook zelf de benodigde materialen uitzoeken en bestellen.
 • Uitbouwproject: Zodra het materiaal binnen is, kan er worden gestart aan de uitbouw. Mogelijke werkzaamheden die bij het uitbouwen van de woning komen kijken, zijn onder andere het aanleggen van een fundering, het versterken van de gevel, houten skeletwanden en isolatie aanbrengen, buitenmuren metselen, dakbedekking en dakconstructie realiseren, verwarming en elektra aanleggen. Ons team werkt zes dagen per week en neemt de moderne milieu-, technische en sanitaire eisen en normen in acht. We proberen u als opdrachtgever gedurende het uitbouwproject zo min mogelijk te belasten. Wel houden we u via continue rapportage op de hoogte van de voortgang.

Lees hier meer over welke stappen worden doorlopen wanneer u besluit uw huis te laten uitbouwen door ons team.

Wij maken graag voor u een vrijblijvende offerte

Voorbeelden uitbouw woningen particulieren

Heeft u nog geen duidelijk beeld van de mogelijkheden voor het uitbouwen van uw woning? Laat u inspireren door onderstaande projecten die we voor eerdere opdrachtgevers hebben gerealiseerd:

Op welke punten een woning laten uitbouwen?

Een woning kan op verschillende punten worden uitgebouwd, zoals:

 • Uitbouw woning aan de achterkant (bv. tuinkamer of serre met lichtstraat)
 • Uitbouw voorkant huis (bv. erker, serre)
 • Uitbouw zijkant woning (bv. erker, glazen serre)
 • Eerste verdieping uitbreiden
 • Tweede verdieping op de woning plaatsen
 • Kleine bestaande kamer verbouwen tot studio, inclusief badkamer
 • Garage aan de woning bouwen
 • Vervanging van het dak, en eventueel de aanbouw van een dakkapel

Kosten uitbouwen woning

De kosten van het laten uitbouwen van een woning zijn variërend en onder andere afhankelijk van de complexiteit van het uitbouwproject (waar moet de woning uitgebreid worden, en hoe complex is het ontwerp?) en het materiaal dat gaat worden gebruikt om de constructie en finishing touch van de extra ruimte te realiseren. Op basis van onze ervaring kunnen we stellen dat een woning uitbouw ongeveer tussen de €600 en €1200 per kubieke meter kost (inclusief de materiaalkosten en btw). Onze experts denken graag met u mee over hoe uw woning het beste kan worden uitgebreid, daarbij rekening houdend met uw situatie en budget, en u een tijds- en kostenindicatie geven.

Over CBS Renovation

Wij zijn CBS Renovation; een aannemer en verbouwer met een persoonlijke touch. De professionele wortels van de oprichters gaan terug tot 1995 en we hebben zowel lokale als internationale ervaring waar u op kunt bouwen. Ons team werkt hard, en bestaat uit bekwame en ervaren specialisten die allerhande complexe uitbouwprojecten kunnen volbrengen. Bovendien hanteren we een individuele benadering van elke klant en elk object. U kunt ons inschakelen voor het uitbouwen van uw woning op een turnkey basis of persoonlijk toezicht houden op het werkproces.

Onze kernwaarden:

Bent u op zoek naar een aannemer? Bekijk dan onze pagina’s voor opdrachtgevers:

Veelgestelde vragen woning uitbouw

Hieronder behandelen we enkele veelgestelde vragen op het gebied van woning uitbouw voor particulieren. Indien u nog resterende vragen heeft, kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Voor een uitbouw tot 4 meter is in het algemeen geen vergunning vereist. Als uw woning in een beschermd stedelijk gebied staat, een gemeentelijk of rijksmonument is of een gemeentelijke verordening heeft, moet u naar alle waarschijnlijkheid een vergunning aanvragen. Ons bedrijf kan deze informatie over de bestaande beperkingen gratis voor u aanvragen.

Ons bedrijf werkt samen met architectenbureaus die namens u een omgevingsvergunning kunnen aanvragen. De kosten van deze service zullen van tevoren met u besproken worden.

Toestemming voor de bouw van een uitbouw is in de regel niet nodig, maar het is raadzaam om voor de aanvang overleg te plegen, omdat de uitbouw hun belangen kan raken. Als uw woning is aangesloten bij een Vereniging van Eigenaren, dan is vooraf toestemming nodig van de andere leden van de Vereniging van Eigenaars (VvE).

De duur van de werkzaamheden is afhankelijk van de duur van het aanvraagproces van een omgevingsvergunning. Aanvraag van een verguning duurt bij de gemeente 8 weken, welke doorde gemeente eenmalig met 6 weken verlengd mag worden. We kunnen pas beginnen met bouwen als we toestemming hebben. Als u nieuwe ramen bestelt, houd er dan rekening mee dat de productie en levering 5-8 weken duurt.

Wij staan klaar om aan uw project te beginnen

CBS Renovation biedt flexibele architectonische en interieurontwerpdiensten,
en een op maat gemaakte benadering die past bij uw visie voor het project.

Wij maken graag voor u een vrijblijvende offerte

Contactformulier

Voel je vrij om op te schrijven waarin je geïnteresseerd bent en hoe we nuttig voor je kunnen zijn.
Vul het formulier in. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

  CBS Renovation